2021-08-15 185 views
依間工廠咖啡店走純素系列😊 提供不少自家製筍數食品亦有寄賣其他品牌嘅純素產品嘅❤️ 有朝食、午市定食、午後茶點及晚餐⭐️ 主要鼓勵健康純素飲食習慣👍🏼 裝修走日系風格,用木傢俬為主,令人有一種舒適在家嘅感覺🥰 小編仲買左佢哋自家製嘅Pecan Butter返屋企可以塗麵包同製作拌麵😀 非常欣賞佢哋堅持選用原材料及低糖嘅飲食習慣💛.🧇有機楓糖可可藜麥燕麥窩夫 $108 : 窩夫用藜麥及燕麥製作,口感煙韌,適合減糖人士💛 濃郁嘅可可配上有機楓糖絕對係童年嘅感覺😋.🍰宇治抹茶巴斯克芝士蛋糕 $62: 用意大利牛油豆及豆腐等高蛋白元素製作蛋糕☺️ 質感非常幼滑,而且減少一般芝士蛋糕嘅膩度😌.🍵宇治抹茶麻糬撻 $58: 麻薯撻份量輕盈,麻薯口感煙韌 配上清香回甘嘅抹茶,猶豫在日本度過午後時光😇.🥛純粹真•焦糖榛子朱古力開心果奶 $63: 一開始以為朱古力開心果奶會非常飽滯,不過原來非常輕盈😋 而且堅果奶並沒有加任何冰,唔會稀釋朱古力嘅味道😍 加上自家製榛子醬非常香濃可口😙.🥒海塩青瓜薄荷檸檬梳打 $58: 一開始飲覺得青草味咪比較重🤪 不過加咗薄荷同檸檬可以令青瓜嘅味道減少😚 飲完非常清爽解渴😎.🍋檸

🧇有機楓糖可可藜麥燕麥窩夫 $108

🍰宇治抹茶巴斯克芝士蛋糕 $62

🍵宇治抹茶麻糬撻 $58

🥛純粹真•焦糖榛子朱古力開心果奶 $63

🥒海塩青瓜薄荷檸檬梳打 $58
🍋檸檬珈啡冰梳打 $58
: 飲品非常打卡able😍 冰粒係圓形而且係用咖啡製成😚 溶咗都唔會令飲品減少咖啡嘅味道👍🏼 梳打充滿檸檬味,令咖啡味道提高層次感!