2021-08-08
夏日炎炎最好就係食泰國野,啲菜式酸酸辣辣好開胃😋今次就揀左一間樓上嘅泰國餐廳,不過都幾full,記得要book 位呀☺️用open rice book 位仲有9折🥢泰式炒金邊粉呢個一直都係肥妹仔去親泰國餐廳必食嘅菜式之一🤪呢到啲金邊粉醬料嘅份量好足,好重口味,但又唔會咸,啲蝦仲都都好大隻,食上去口感一流☺️不過如果可以啲粉可以炒乾身啲就好🥢香烤豬頸肉豬頸肉肥瘦比例均勻,食落口完全唔覺得好肥同好油,而且完全冇燶,配合埋佢地自家整嘅醬汁,好好食👍🏻👍🏻值得一試🥢泰式生菜包份量都算多,d 肉碎有啲辣同油左少少😂不過好彩用生菜包住食落就冇咁油膩🥢 香芒糯米飯呢個糯米飯好有驚喜,因為佢地係即時整,啲糯米飯食落好暖粒粒,仲要好有心機整個心形🥰加曬分整體食物質素幾好,環境又舒服,餐廳都好近amp,係約朋友食飯嘅好地方
🥢泰式炒金邊粉
呢個一直都係肥妹仔去親泰國餐廳必食嘅菜式之一🤪