2023-01-17 969 views
📍北上串燒 觀塘海濱道80號觀塘海濱花園。。三訪依間串燒,三次都係宵夜時間到訪。位於觀塘海濱嘅串燒店,可能其他區嘅人未必會知,但如果你喺附近返工、或者成日喺觀塘海濱跑下步做吓運動,你會發現行到差唔多近海濱匯嘅位置,就會有一間串燒店屹立在此。頭一兩次嚟嗰陣都係外賣上車食(嗰陣仲因為疫情冇堂食),好彩隔離就係咪錶位可以停車。今次再嚟就可以堂食,而且仲可以好chill坐喺出面個草地,老闆仲開左露營枱凳俾我地一路睇星星一路食!你冇睇錯,我嗰日真係見到好多星星⭐️喺市區都見到咁多星好驚喜🥰食物大約等左15-20分鐘,即叫即燒,價錢都唔算貴,$16-$3x一串!個人推介金牌燒湯圓幾特別😊入面係芝麻餡料,外脆內軟💕仲有蒜香魷魚鬚都好香口!雞肉亦都好嫩滑😋行下海濱,食下野,吹下風放鬆下心情,欣賞下海濱景色也不錯
📍北上串燒
觀塘海濱道80號觀塘海濱花園

三訪依間串燒,三次都係宵夜時間到訪。
位於觀塘海濱嘅串燒店,可能其他區嘅人未必會知,

個人推介金牌燒湯圓幾特別😊入面係芝麻餡料,外脆內軟💕
仲有蒜香魷魚鬚都好香口!雞肉亦都好嫩滑😋

行下海濱,食下野,吹下風
放鬆下心情,欣賞下海濱景色也不錯