2019-05-12
呢間「一杯」係我有個朋友之前食過,然後極力推介比我的😊雖然我係觀塘到返工,但又真係冇食過呢間位於係APM入面既居酒屋🏮今日同友人終於決定一試,因為有啲驚晏左會好多人排隊等位,所以我放左工就即刻衝過去了,好好既係友人已經一早拎定飛等我黎😎我地基本上真係好快就入得去了,唔洗點等,唔知係咪都仲算早,啲人未食飯呢🤔我地見到網上推介話關西燒好好味,咁梗係一定要叫黎試下啦!我地叫左個豚平關西燒試下😂其實本身我地係想食呢個一杯關西燒,但落單既時候個店員同我地講呢個入面係牛筋同芝士黎,我地諗諗下覺得呢個配搭有少少怪,就轉左豚平關西燒🙈其實除左呢兩款之外仲有好多選擇,仲可以自己揀要幾多樣toppings都得🤣之後我地仲叫左個胡麻火炙三文魚卷,因為佢啲壽司都看似好吸引啊!-🎈豚平關西燒呢個真係好好味,唔怪得咁多人叫🙈因為我地坐係Bar枱度,係完全可以望到佢地點整架😋呢個食落去既感覺有啲特別,唔似出面大阪燒個類的,反而有少少似正宗既蚵仔煎個種食落去滑滑的感覺!佢係入面加左豚肉同蛋再配埋啲千島醬食落去好match😊-🎈胡麻火炙三文魚卷其實食落去都係好食既,個卷物上面就鋪左三文魚,然後入面配料應該係有黃瓜青瓜,
🎈豚平關西燒
豚平關西燒
🎈胡麻火炙三文魚卷
胡麻火炙三文魚卷
其實食落去都係好食既,個卷物上面就鋪左三文魚,然後入面配料應該係有黃瓜青瓜,食落去「索...索..」聲咁!我個人覺得幾正的😎但朋友就覺得佢呢度既三文魚相比出面既連鎖日本餐廳,食落去就冇咩三文魚味!
總括而言,我都覺得呢間係好好食同好驚喜的😚佢既價錢又唔算好貴的,基本上可以接受,下次一定會再黎試下佢既其他菜式😍