2022-12-22 346 views
▫️蔥花蛋治烘底👉🏻蛋好厚身,生熟程度啱啱好,口感好嫩滑,食落啖啖都有蔥粒,真係好香口好惹味👉🏻🍞真係烘得好脆口,又可以保持鬆軟,仲有厚厚嘅牛油🧈,好肥但又好好味🙈⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️椒鹽燒賣 👉🏻 麻辣油好香好麻,唔會好辣,燒賣炸到外脆內軟(其實我之前試過擺咗好耐先先都仲係勁脆,證明超熱氣😂但我係唔會理嘅,佢真係我食過最好食嘅炸燒賣😆建議如果鍾意食辣可以Request 多🌶,因為本身佢畀得唔多,點到一半會唔夠,但真係要唔係一粒燒賣都點到🌶會更好食😉)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 手撕雞五香肉丁麻辣通粉 👉🏻好少有嘅撈通😆隻麻辣同炸燒賣嗰隻一樣,沾滿晒每一粒通粉,2 個人食我覺得可以接受,唔會話太油,但一個人食應該會有d Heavy🤫👉🏻五香肉丁同手撕雞份量都多,手撕雞咸咸哋,肉質唔會鞋口⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️熱奶茶👉🏻好滑,冇特別叫少甜,但都唔會好甜,茶味同奶味都好出⭐️⭐️⭐️⭐️❗️餐廳只係開一至六,7:00~17:00,所以大家千祈唔好放工後去摸門釘,一於搵個星期六去啦!😎——————環境:典型茶記,要有心理準備好細同坐得好迫,但真係港式風味十足,老闆好Nice
▫️蔥花蛋治烘底

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️椒鹽燒賣
👉🏻 麻辣油好香好麻,唔會好辣,燒賣炸到外脆內軟

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 手撕雞五香肉丁麻辣通粉
👉🏻五香肉丁同手撕雞份量都多,手撕雞咸咸哋,肉質唔會鞋口

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️熱奶茶
👉🏻好滑,冇特別叫少甜,但都唔會好甜,茶味同奶味都好出

⭐️⭐️⭐️⭐️

——————