2024-12-11
今日放假同媽咪飲茶,去咗APM附近鱷魚恤中心嘅星海·譽宴,第一次嚟呢間酒樓,環境好高級,很少酒家有這種時尚優雅的裝潢,呢度環境舒適,十分寬敞,而且仲可以包廂,好適合公司吃團年飯和晚飯聚,而今日嚟午市亦有好多選擇👍🏻🥢點心拼盤點心拼盤勁抵食,有四款點心各有兩件,蝦餃好大粒,外皮晶凝通透,蝦肉好彈牙👍🏻 白糖糕配襯桂花好夾,又唔會太甜,燒賣大大粒,足料又有口感,粉果亦好足料,外皮晶瑩通透🫶🥢蟹粉小籠包小籠包很多湯汁,蟹粉很鮮味,肉質鮮嫩,咬落去充滿肉汁🥢椒鹽魷魚鬚鑊氣十足、外皮炸得很金黃酥脆、椒鹽味剛剛好不會太鹹,鮮魷新鮮夠咬口❤️🥢叉燒腸腸粉拉得好滑,皮夠薄,滑滑腸粉包住滿滿嘅叉燒餡,份量十足👍🏻🥢脆皮燒雞我哋叫咗半隻,燒雞挺大隻,皮非常香脆,而肉質很嫩滑,很有雞味,配燒雞的醬汁也是這裡特調的,十分惹味🥢燒鵝米粉下午茶燒鵝米粉二十零蚊非常抵食,燒鵝皮脆肉嫩,入口鵝皮酥脆,鵝肉唔會太鹹又富油香大眾點評仲有優惠券可以搶購!
🥢點心拼盤
🥢蟹粉小籠包
小籠包很多湯汁,蟹粉很鮮味,肉質鮮嫩,咬落去充滿肉汁
🥢椒鹽魷魚鬚
🥢叉燒腸
🥢脆皮燒雞
🥢燒鵝米粉
大眾點評仲有優惠券可以搶購!