2023-05-09
動物穴 (觀塘)📇地址:觀塘觀塘道436-484號觀塘工業中心第一期地庫F室🕐營業時間:星期一至日11:00-21:00💸人均消費:~$180/人👏🏻抵讚位:貓貓全部都好可愛,多數都肯俾人抱。店員同老闆娘都好nice,老闆娘見我哋玩貓貓玩到有啲悶,主動提出同我哋一齊玩board game,呢個都係值得欣賞嘅位😉 比較特別嘅係有雪貂呢一種動物,喺香港嘅寵物Cafe係比較少見😆🍴Food QC:一坐低就有小食送左上黎,係芝士年糕。雖然普通野,但上枱嘅時候熱辣辣,搬盤又靚靚,都好打卡able。主食雖然係隔離茶記嘅產物,但係都好大兜同埋係好食嘅。甜品係蘋果批,又係送到上黎嘅時候熱辣辣,甜度適中,連平時唔食蘋果批嘅我都食左一半🤣😯有待改善位:同雪貂玩嗰陣建議可以俾件圍裙客人着一着,因為雪雕啲指甲都比較尖,抓人都有少少痛。如果客人着咗啲好易甩線嘅衫可能雪貂一抓就穿窿,同埋有啲客人可能都怕比雪雕咁樣抓到,件圍裙都可以當隔一隔。😼私心回應區:朋友話想去寵物cafe,又見到有雪貂玩,所以過左黎。啲貓貓都靚,又肯被抱。一心想玩下雪貂,但原來佢地會關喺籠入面🤣 想同佢地玩嘅時候,店員先會抱佢地出黎俾我地同佢
動物穴 (觀塘)
🕐營業時間:星期一至日11:00-21:00
💸人均消費:~$180/人
🍴Food QC:
😯有待改善位:
😼私心回應區:
朋友話想去寵物cafe,又見到有雪貂玩,所以過左黎。啲貓貓都靚,又肯被抱。一心想玩下雪貂,但原來佢地會關喺籠入面🤣 想同佢地玩嘅時候,店員先會抱佢地出黎俾我地同佢地玩一陣。個樣成隻老鼠咁,又有啲雪貂獨有嘅味道🤣 都係可遠觀而不可褻玩🤣🤣