2023-05-04 820 views
週末一家人去食好西,好多時我地會避開大型商場,因為泊車都爆滿🚗我地去左觀塘樓上鋪,易泊車。Bro's cuisine由3位兄弟創辦人,一直用心鑽研不同的甜品,創新地以開心果加入熟食,主打成為💚「開心果樂園」。🦀蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁,一切開,飽滿的雲吞係滿滿的蟹肉,獨家自創,完全無腥味,因為洋蔥、黑椒、白酒加入新鮮蟹肉炒香。⭐️配上黑松露忌廉汁,真係完美配搭。💚開心果主菜套餐由沙律、主菜,飲品都加入開心果。沙律🥗配開心果醬,大人細路都食唔停口。🥩紐西蘭牛柳配開心果芝士牛油,將開心果烘焙至金黃色,去牛筋,四邊煎香,配上開心果薯蓉,軟綿順滑的薯蓉。🌟牛柳面再加入自家製牛油同自家磨開心果醬。開心果嘅豐富堅果香氣與牛柳在舌尖爆發,是幸福感。🍡甜品馬來西亞D24榴連湯圓開心果湯圓出面好少見到有開心果味同榴連味,入口驚艷,全人手製作,無額外添加劑、超濃爆餡,馬來西亞D24榴槤,甜度宜人。開心爆餡好幼滑,買兩包番屋企作存貨。除了堂食,都有一口開心果酥,獨創的cocoron、冰糕、蛋糕等供選購,全部都人手製造,少甜無添加。

⭐️配上黑松露忌廉汁,真係完美配搭。

開心果醬沙律

紐西蘭牛柳配開心果牛油醬