平時可能同一間餐廳都係去過𝟱/𝟲次,就會同大家分享𝗡訪,但今次呢個𝗡,我諗真係有𝟯𝟬次以上🤣以前中學喺附近,基本上每星期都起碼食一次!而家每次經過九龍城,就算食到勁飽都要去食返底雞蛋仔先滿足( ˘ ³˘)♥︎#恆發雞蛋仔 餡料選擇超多,除咗有平時常見嘅朱古力、芝士等等⋯仲有芋泥紅豆南瓜紫薯榴槤,要乜有乜ʕ•ᴥ•ʔ不過真係要等好耐,𝟭𝟱分鐘係基本,以前試過等半個鐘添啊!大家想食的話可以試吓打電話叫定先,因為個電話唔係次次都打得通(〃ω〃)ღ 原味雞蛋仔 $𝟮𝟬諗諗吓食過咁多次真係第一次食原味(❍ᴥ❍ʋ)雞蛋仔即叫即正,拎上手熱辣辣,放涼後香脆。蛋香味唔算特別重,勝在口感做到一半蛋糕一半空心,好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬ღ 朱古力夾心雞蛋仔 $𝟯𝟬呢個可以說話係我嘅回憶ಠ_ಠ基本上以前10次有八次都係食朱古力味😹朱古力半溶,味道香濃嘅同時唔會蓋過蛋香。口感同樣外脆內軟,好食𝘁𝗼𝗼𝗼𝗼𝗼!!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬#恆發雞蛋仔✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟱/𝟭𝟬✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆

ღ 原味雞蛋仔 $𝟮𝟬
諗諗吓食過咁多次真係第一次食原味(❍ᴥ❍ʋ)
雞蛋仔即叫即正,拎上手熱辣辣,放涼後香脆。
蛋香味唔算特別重,勝在口感做到一半蛋糕一半空心,好食!

ღ 朱古力夾心雞蛋仔 $𝟯𝟬
朱古力半溶,味道香濃嘅同時唔會蓋過蛋香。
口感同樣外脆內軟,好食𝘁𝗼𝗼𝗼𝗼𝗼!!

#恆發雞蛋仔
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟱/𝟭𝟬
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟲/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓