2023-05-19 464 views
原本打算去元朗廣場隔離的東記, 但滿座又唔想等位, 係附近行了一圈見到呢家無乜人, 就走了入去幫襯, 今次係第一次幫襯.門口的窗花貼滿雜誌定其他, 反正要打開門才知道入面有幾多人.尋晚大約八點半左右, 餐廳只得幾枱客, 揀了個二人枱坐低, 點了牛什麵及細的炸魚皮,  共45蚊.牛什麵,  35蚊,  價格合理, 好的係, 個麵夠爽滑,  牛什份量也足夠, 草肚4件, 牛肺2件, 牛大腸2件, 牛粉腸一件,  膀都有兩小件.最好食係牛肺及粉腸,  差的係,  個湯都幾咸,  牛膀帶酸, 疑似變壞 (因我最後才食牛膀, 所以都唔打算換了)炸魚皮, 10蚊, 有4-5片, 價格也合理.好的係,  跟的湯都放有蔥花,  夠惹味, 差的係, 魚片偏硬, 可能未炸夠,  有兩片浸了湯, 中間部份都係好硬的.最差的係, 好多味精, 好多味精, 好多味精,  原本只以為係湯底偏咸, (我只係飲了兩啖湯)八點半食完, 出去飲了一枝飲品, 返到屋企再飲半杯水, 十一點半仲口渴.因為第一次幫襯,  所以俾個正常的評價就算,  但去一次就夠了.
原本打算去元朗廣場隔離的東記, 但滿座又唔想等位,

牛什麵,  35蚊,  價格合理,
最好食係牛肺及粉腸,

炸魚皮, 10蚊, 有4-5片, 價格也合理.
好的係,  跟的湯都放有蔥花,  夠惹味,

2023-05-18
$45 (Dinner)