2024-07-01
好少寫食評,係真係鐘意或討厭先寫😝見呢度唔係好多post,有點可惜。首先我杯house blend flat white, skimmed milk真係好好飲!!!第一次飲到充滿層次、咁複雜既☕️🫨既有濃重nutty口感,但又帶點fruity既酸度 。問左店員呢隻house blend既豆,叫Sapphire🪩💙💎,係混合巴西同Ethiopia既。巴西既豆係帶有nutty風味(佔65%),另一款就係偏酸既(35%)。如果沖成Americano既話酸味會出啲,帶有花香[因為普遍人客都唔太鐘意酸,但如果想試既同店員講可以特別調製。](搞到都有啲想試😃)食物方面店員即叫即整,11點半到達,只有一位店員一腳踢,所以都要等大約15至20分鐘(不過都合理啦,後來多左個店員返工,先應付到後來既客人)老公點左bagel,我只係咬左啖,bagel 烤到好香脆。黑松露煙3文魚忌廉扁意粉,意粉較幼身(I like!),al dente,忌廉汁唔太杰,有啲食完會好滯,但佢係岩岩好。周末黎小店慢活下,飲下啡,幾舒服。❤️🏖
見呢度唔係好多post,有點可惜。
第一次飲到充滿層次、咁複雜既☕️🫨
既有濃重nutty口感,但又帶點fruity既酸度 。
巴西既豆係帶有nutty風味(佔65%),
另一款就係偏酸既(35%)。
如果沖成Americano既話酸味會出啲,帶有花香
[因為普遍人客都唔太鐘意酸,
但如果想試既同店員講可以特別調製。]
(搞到都有啲想試😃)
食物方面
老公點左bagel,我只係咬左啖,bagel 烤到好香脆。
周末黎小店慢活下,飲下啡,幾舒服。❤️🏖