2023-06-02
今日冇食早餐,做嘢做到差唔多3點先食lunch,其他同事食飽哂得我一個人梗係要食好啲!旺角區平時喺公司嗌外賣都要就呢個就果個,唔係茶記就米線粉麵,今日自己單拖食睇到附近有間食船麵好似好正一於試下!門口見到餐牌都唔算貴,午餐都係$88有小食同飲品不過佢隔離果張火山麵poster吸引咗我入去入面環境不是太多坐位,掃QR Code落單心大心細,又想叫船麵好似抵d有套餐,但又想試佢門口個火山麵,最後都係決定食豪d,飲品我叫咗凍斑斕香茅茶(其實我落單睇錯係奶茶)等咗一陣嚟咗杯飲品,真係非常之清涼解喝,果種味道就係去泰國酒店一入去比你飲果杯welcome drink既味道,真係勾起去泰國時回憶!排骨麵嚟到非常之震撼,真係冇諗過仲勁過門口張poster!由於排骨太大舊所以我問店員拎多咗隻碗將佢移植過去先,個湯麵我轉咗金邊粉,煮得剛好唔會過淋,湯底已經好夠味道,唔需要再加額外配料!排體真係有驚喜,有個泰式醬比你點嚟食,鋪頭仲好貼心比埋手套你唔使整污糟對手,除咗夠味之餘仲好嫩滑,份量我諗都半斤有多,食完真係大滿足!講真$118有呢個份量真係值呢個價,埋單連飲品都係$144,下次會帶埋女朋友去食,老板叫我
門口見到餐牌都唔算貴,午餐都係$88有小食同飲品
不過佢隔離果張火山麵poster吸引咗我入去
排骨麵嚟到非常之震撼,真係冇諗過仲勁過門口張poster!
講真$118有呢個份量真係值呢個價,埋單連飲品都係$144,下次會帶埋女朋友去食,老板叫我下次嚟要試下佢船麵有幾出色!