2015-03-24 545 views
行左幾層, 我覺得油塘既商場, 好似樣樣野食都好貴…真係唔捨得入去食個tea…小妹最後行行下見到呢間墾丁茶房, 感覺好舒服而且人唔多, 睇左個menu, 再confirm埋佢真係有常餐 $39, 就入去坐。常餐一d都唔hea, 佢有5樣野! 一樣接一樣咁上檯時, 真係好震撼 (sorry, 因為我細食,,, 少少野就會飽)1) 鹽酥雞, 佢唔係一粒, 係一塊! 雖則唔係肉質嫩滑, 但唔會鞋口, 再者, 佢唔係勁厚炸漿肉就食唔到咁hea 你, 真心炸得好食!2) 芝士火腿奄列, 一開始我唔係好明, 點解蛋漿白白地色, 食食下食得出佢係白汁. Well aka 芝士汁3) 牛油厚多士,加上澳洲牛油! 正!! 牛油係多士既靈魂~ 雖然係常餐, 塊多士唔會 “林”左架!4) 肉燥新竹米粉, 呢碗野, 唔係得幾條食兩啖冇左個d, 而且我本身食得慢, 佢都冇發漲~ 開心5) 珍珠奶茶, 自己加糖, 所以唔需要叫走甜, 少甜等~~~ 佢幾大杯下, 珍珠又多, 食到好鬼飽!呢個常餐, 只係38蚊, 對我黎講份量係多到食唔哂, 而味道又ok, 我好滿意! 服務幾好, waiter雖然少, 但都好主動~

常餐

呢個常餐, 只係38蚊, 對我黎講份量係多到食唔哂, 而味道又ok, 我好滿意! 服務幾好, waiter雖然少, 但都好主動~ 唔錯唔錯