2018-03-12
黃金三寶茄子鮮魷豆腐賣相唔討好,味道亦不似預期黃金(鹹蛋)味極淡,炸物炸得唔夠乾爽,豆腐茄子入口感覺只係好似食緊一pat不知名的東西。金菇肥牛煲肥牛嘅份量都算係唔少,但係食唔到牛肉味。最敗筆嘅係,呢個煲感覺好水就好似係金菇肥牛加沙爹水咁,好失敗。潮州煎蠔餅呢個煎蠔餅大概係我食過最差嘅蠔餅。上枱嘅時候已經係變到林晒,應該係煎完之後就即刻將啲蠔餅疊埋一齊,結果就焗到林晒,完全無煎嘅感覺,而蠔嘅份量亦都係屬於少。炸大腸拼雞軟骨炸大腸我冇食到,所以不予置評。但係雞軟骨真係做得好差,有一種係用萬年油炸出嚟嘅感覺,而且雞軟骨好細粒,成份雞軟骨好似碎濕濕咁,無法令人開胃。p.s我哋叫咗四碟食物,其中有三碟都親眼睇到待應送錯去隔離枱,呢方面真係唔多掂。
黃金三寶茄子鮮魷豆腐
金菇肥牛煲