2023-02-19
附近唔多糖水舖,屋企人想試呢間,咁就行入去試吓°門口有人食緊雪茄 ,舖頭入面客人同店員都唔多。冇人招呼可以坐邊,我哋就揀咗近門口嘅嗰台,但我哋揀得唔係幾好 ,全程都聞到嗰浸雪茄味。我哋睇餐牌係有啲慢嘅,坐低大約5至10分鐘左右,就有一個好似老闆娘嘅人問我哋:「你哋睇完未?落得單未?」可能佢就冇咩惡意嘅,但我坐喺度聽到呢兩句,觀感都幾差。屋企人揀咗原本個甜品係有雪糕嘅,但雪糕得一隻味,咁就睇多一睇揀第二隻。呢個時候老闆娘有同我哋介紹佢舖頭嘅甜品芒果同榴槤都係招牌,呢點覺得幾好,雖然語氣同態度依然普通。咁我哋等緊甜品嚟嘅時候,後邊有一台客人離開。佢哋應該係熟客或者同鄉,同老闆娘可以傾偈有講有笑,原來老闆娘識正常講嘢。甜品好快上到,份量就普通正常,食完飯食都可以食得晒。芒果河粉啲河粉都幾似椰青嘅肉,芒果普通唔甜唔酸,西米冇乜口感,湯底/果汁冇乜味。蝦餅炸得有啲過咗龍,但中間都唔係唔香脆。生果涼粉生果普通冇特別甜但都唔酸,涼粉唔多味道都幾普通,喺超級市場買一盒嗰啲差唔多,普通一個飯碗嘅份量。食食吓聽到有背景音樂但電視冇開,屋企人講咗下,個電視就開返,呢點幾貼心。(p.s.電視係播緊CCTV歌唱
門口有人食緊雪茄 ,舖頭入面客人同店員都唔多。
甜品好快上到,份量就普通正常,食完飯食都可以食得晒。
蝦餅炸得有啲過咗龍,但中間都唔係唔香脆。
(p.s.電視係播緊CCTV歌唱節目)
建議大家諗清楚先入去