2022-07-17
今晚專程拜訪土瓜灣呢間隱世西餐廳,見Google Map同地鐵站有一段距離,但實際行幾個街口就到,唔會話好遠當晚6點半時段已經坐滿2/3圍客人前菜: 烤魷魚串魷魚口感爽口多汁,遺憾點是味道偏淡,沾上醬汁味道易被遮蓋,而醬汁酸酸甜甜好開胃主食: 黑毛豬豚肉•日式煲仔飯員工好有禮貌亦耐心介紹呢個煲仔飯同要襯熱快啲撈好亦細心提醒個煲好熱要小心辣手黑毛豬豚肉賣相睇落以為會好鞋,但食落好juicy,仲好軟口,再加一啖帶有飯焦嘅飯,正!另外附上一個煲仔飯醬汁,如果覺得唔夠味,大家可以自行落小小醬汁但飯身本身已經好夠味,所以我哋就無另外再落醬汁飲品: Smoky Rose Lemonade 請老闆推介飲品,就介紹咗呢杯Smoky Rose Lemonade,仲好細心介紹飲品有用蘋果木煙燻過,打開樽蓋可以聞到淡淡的蘋果木煙熏味,另配上Soda water可以由客人自己調配份量,Soda water仲可以refill!甜品: 開心果竹炭日式卷蛋開心果味濃,卷蛋鬆軟,為呢個晚餐畫上完美嘅句號☺️下次經過土瓜灣,推介大家嚟試吓👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
當晚6點半時段已經坐滿2/3圍客人
前菜: 烤魷魚串
主食: 黑毛豬豚肉•日式煲仔飯
員工好有禮貌亦耐心介紹呢個煲仔飯同要襯熱快啲撈好
亦細心提醒個煲好熱要小心辣手
但飯身本身已經好夠味,所以我哋就無另外再落醬汁
飲品: Smoky Rose Lemonade
甜品: 開心果竹炭日式卷蛋
開心果味濃,卷蛋鬆軟,為呢個晚餐畫上完美嘅句號☺️
下次經過土瓜灣,推介大家嚟試吓👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻