2024-02-17
喺尖沙咀K11商場行街,行到攰,發現對面有間咖啡店,所以就入去食啲嘢。見到餐牌好多選擇。除咗咖啡,仲有漢堡薯條、全日早餐、同埋甜品都好吸引,所以我決定喺呢度食埋午餐。首先我叫咗一個「燒虎蝦帶子田園沙律」,虎蝦同帶子都好新鮮,燒到熱辣辣,但裏便仍然保留肉汁,食到海鮮嘅鮮味。另外我再加咗牛油果同埋芝士,芝士好香口,牛油果係新鮮切片,感覺好健康。主菜我叫咗「英式全日早餐」,包含咗德國腸、溫泉蛋、煙肉、芝士,好豐富。另外一味主菜,揀咗「慢煮豬肋漢堡配薯條」,慢煮豬肋肉經過慢煮在後再燒烤,入面啲肉好林,好易咬。加咗巴拿馬火腿,好香口,好惹味。飲品方面,揀咗熱朱古力咖啡、Chocolate sweeties 特飲。咖啡味好濃好香滑;特飲係玉桂味朱古力,好特別。甜品揀咗「法式焦糖班戟」,焦糖味甜甜哋,超好味。整體全部食物都好滿意,價錢合理,座位舒適,行街行到攰咗,一定要嚟食嘢休息吓。