2018-04-21 415 views
今日去牛頭角既一角,檸檬草食晚餐。我們一行四人去到不用等位便立即坐定定叫嘢食啦。因為大家放完工都大叫肚餓,而且餐牌上既款式都幾多,所以我們就係甘叫自己想食既食食食海鮮沙律,可能本人不太喜歡酸辣味汁而且太多泰式香矛味。價得一提就係鹽燒烏頭鹽燒皮包著魚肉,保留左魚既肉質鮮美,咸度剛剛好,口感味道很好。泰式雞翼: 同行幾個朋友都覺得雞翼不錯,炸得香口香口酥脆。我們仲叫左個咖哩軟殼蟹,濃濃既咖哩汁又吾算太辣再配上兩至三隻既軟殼蟹。真是惹味之選牛、豬、雞各兩串既沙嗲串燒拼盤,又係滿足晒食肉獸既願望。不過最後食緊邊隻肉都吾係好分得清楚,只係靠肉眼先可能知道。個沙嗲醬非常特別,為串燒加上亮點和味道。小食拼盤,又有雞翼兩隻不過冇所謂啦⋯都係為左食食食。魚餅必推菠蘿炒飯,我的最愛。飯炒得幾乾身加上少少菠蘿🍍味,唔錯既選擇。泰式辣肉薄餅,少少辣肉碎而且餅底薄,酥脆口感當作小食不錯。冬陰功湯!這個是友人點的。(因為我吾食)但係友人評價相當高,一黎有一隻大大既蝦而且他們很喜歡湯頭。

食食食

海鮮沙律,可能本人不太喜歡酸辣味汁而且太多泰式香矛味。

價得一提就係鹽燒烏頭
鹽燒烏頭魚

泰式雞翼: 同行幾個朋友都覺得雞翼不錯,炸得香口香口酥脆。
泰式雞翼

咖哩軟殼蟹

沙嗲串燒拼盤

小食拼盤,又有雞翼兩隻
不過冇所謂啦⋯都係為左食食食。魚餅必推

小食拼盤(墨魚餅、春卷、葉包雞)

菠蘿炒飯

泰式辣肉薄餅,少少辣肉碎而且餅底薄,酥脆口感當作小食不錯。

泰式辣肉碎薄餅

冬陰功湯!這個是友人點的。(因為我吾食
冬陰功
鹽燒烏頭魚
泰式雞翼
咖哩軟殼蟹
沙嗲串燒拼盤
小食拼盤(墨魚餅、春卷、葉包雞)
菠蘿炒飯