燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
2024-08-08 164 views
🕰️今日中午,我同同事去咗天后嘅燒肉屋餐廳,食咗一個豪華嘅商務燒肉二人餐。估唔到平日中午餐廳客人都好多,一入門我哋就被濃郁嘅燒肉香氣迷倒咗,😋已經忍唔住要叫野食。先來嘅係餐前小菜,包括脆口嘅韓式泡菜、彈牙滑溜嘅醃製年藕片同埋清清甜甜嘅紫菜湯等。😋呢啲開胃菜真係好美味,而且🍽️仲可以無限任食。緊接著上嚟嘅就係我地點嘅新鮮嘅韓式雞肉同埋爽口鮮香嘅豚肉片,配搭住兩碗香Q彈牙嘅紫菜日本珍珠米飯,燒熟後一齊食,個味道都好正啊!🤤然後,明星級嘅超長日式牛仔骨終於登場啦!剩係個樣都要瘋狂打卡啦,🥩牛仔骨嘅肉質鮮嫩多汁,燒烤之後焦香嫩滑,讓人食慾大增。最後,我哋仲點咗一碗生脆爽口嘅八爪魚柚子醬醋沙律,醬汁非常獨特吸引,為呢個豐富嘅燒肉套餐畫上完美嘅句號。🥗另外,套餐兩罐清涼爽口嘅汽水,服務員怕汽水不夠凍還給了冰杯給我們,🍹為整個用餐過程帶來一絲清涼感。天后嘅燒肉屋提供咗高質素同正宗嘅燒肉料理,唔單止菜式新鮮美味,連服務態度都好親切周到。🍽️喺呢度食飯,無論係商務應酬定係同朋友聚會都最適合唔過。以後有機會一定要再嚟光顧!🥳午市-商務二人套餐 HK$399

午市-商務二人套餐 HK$399