2022-10-11 35 views
講起香港地道美食,唔知大家第一時間諗起啲咩❓而我就諗起港式車仔面🤣今次介紹嘅係位於灣仔既十兄弟車仔麵👍🏿環境:7/10地方唔算大,但勝在乾淨,麻雀雖小,五臟俱全食物:7.5/101️⃣最豪十兄弟 $88精選咗十樣餸🥰岩晒唔想煩嘅你又可以品嘗到店主拿手餸🤭大家仲大家睇相都睇得出店家對餸嘅要求一啲都唔馬虎,粉麵底方面超多選擇,想健康啲仲可以轉食菜底,湯底我就揀左秘製香辣汁🌶,超野味!而湯同辣汁係分開上勁貼心🥰2️⃣自選車仔麵 價錢不定自選餸方面店家提供約五十種餸比大家揀,大家一定揀到你想食嘅野🤩,今次揀左咖喱牛柏葉,滷水雞中翼,日本珍寶蝦柳,餸方面有別一般車仔麵店咁普通。湯底就揀咗清湯,試一試店家嘅功力😂湯嘅調味唔會太濃太鹹,幾適合大眾嘅味道。3️⃣香辣玻璃魷魚 $38對唔太食辣嘅朋友可能會有少少辣,但要讚嘅係魷魚整得爽口彈牙而唔係靭,用嚟配麵食其實一流👍🏿💰性價比:8/10 幾十蚊食到與眾不同嘅車仔麵,依家百物騰貴,但可以平平地食野嘅地方真係唔多😮

環境:7/10
地方唔算大,但勝在乾淨,麻雀雖小,五臟俱全

食物:7.5/10
1️⃣最豪十兄弟 $88
2️⃣自選車仔麵 價錢不定
3️⃣香辣玻璃魷魚 $38

💰性價比:8/10
香辣玻璃魷魚
最豪十兄弟
2022-10-06
$80 (Dinner)
香辣玻璃魷魚
最豪十兄弟