2018-12-12
有朋友約食生日飯 話想飲下酒 所以就揀左呢間餐廳😛坐底後睇完menu覺得set dinner啲野食唔太吸引,所以照叫左單點食物☺️分別叫左個燒豬手配薯蓉同酸椰菜,仲有蕃茄青口,另外叫左兩杯德國啤。豬手黎到賣相都好吸引😍已經流晒口水🤣店員上完菜都好好問我地洗唔洗切埋,佢切既時候仲係卡卡聲 聽得出個豬皮真係脆卜卜😍食既時候,豬手個咪唔會太咸,岩岩好!個皮真係好脆好好食😭薯蓉都好滑,酸椰菜都唔會過酸,食完幾舊豬手食返啖酸椰菜可以減一減啲肥膩感😛消下滯。我平時出去食青口都係食開白酒/忌廉比較多,但呢個青口配蕃茄粒都好好食!一樣係食落有啲清新感唔會太膩。不過青口肉就有啲大粒有啲細粒,size不一。最後叫埋賣飛佛甜品!!!tiramisu😍賣相都好靚,不過面頭啲生果就頗酸,食左一粒就pat晒落碟度😂同埋佢個底都唔係浸左咖啡既餅底,只係海綿蛋糕底。側邊兩條甜既脆餅都幾好食。另外我同朋友叫左兩杯德國啤,因為我自己其實唔係咁中意飲啤酒因為我唔中意麥味,但見到menu寫住其中一支係有濃郁既焦糖味,少麥味。就試下叫啦,點知一飲 一啲焦糖味都無,都係有麥味😩感覺被騙😂飲左半杯就無飲嚕。整體黎講,都會因為個豬手而
整體黎講,都會因為個豬手而翻jap😛