2018-12-04
平時食串燒通常都係食牛多,今次朋友介紹嚟依間專食豬串燒既鋪頭又幾特別幾吸引,一於就嚟試下望住menu都一頭霧水唯有叫侍應介紹依到服務一流,基本上你抬起頭,手都未舉,已經會有侍應走嚟問有咩幫手侍應好有耐性咁介紹下有咩特別,最後都交左比佢幫我地話事見隔離枱既客人都會不時問侍應意見熟悉自己鋪頭食物既侍應真係加好多分最怕揀唔到食咩既時候,問侍應有咩介紹既時候,佢地乜都答唔知依間餐廳既侍應都訓練有素,好稱職好多酒揀,好居酒屋feel餐具都係簡約日本風嗌左兩杯嘢飲:一杯乳酸梳打同一杯乳酸汽酒依到好細心,有個耙用嚟整啲串燒出嚟先食啲前菜同蔬菜前菜係一個凍蕃茄🍅食落去好清新既感覺不過我唔係好鐘意食蕃茄,所以交左比朋友負責雖然我係港孩,唔係好鐘意綠色既嘢,但依到有塊肉包住,易啲放入我依啲食肉獸既口入面侍應介紹左三款:日本青椒仔($28)、蒜芯豬肉卷($32)同韮菜泡菜卷三樣入面我最鐘意韮菜泡菜卷帶微微既辣,幾惹味平時好憎食青椒,但日本青椒仔既青椒味唔算好濃有陣炭燒既味道我咁偏食都食到一舊食完菜就到肉網油豬腦卷($38)唔覺意食左朋友個腦入口,有啲唔好意思添🥺不過又幾好食處理得好好,唔會嗰啲好臭既內臟味質
嗌左兩杯嘢飲:一杯乳酸梳打同一杯乳酸汽酒
依到好細心,有個耙用嚟整啲串燒出嚟
先食啲前菜同蔬菜
前菜係一個凍蕃茄🍅
食完菜就到肉
網油豬腦卷
網油豬腦卷($38)唔覺意食左朋友個腦入口,有啲唔好意思添🥺不過又幾好食處理得好好,唔會嗰啲好臭既內臟味質感好得意
西班牙夾心肉
西班牙夾心肉($38)
西班牙黑豚豬頸肉串
西班牙黑豚豬頸肉串($38)
豬腩骨肉
豬腩骨肉($32)食落比較爽同有口感好味
燒秋刀魚
燒秋刀魚($298)好嫩滑,燒得好好味
日本蕃薯仔
日本蕃薯仔($28)好甜啊
白金豚味噌火鍋
白金豚味噌火鍋($388)
全晚覺得最好食就係依個鍋🤩
依個鍋用料好豐富,除左有白金豚外,仲有牛腸豬腸芽菜韮菜粟米冬菇等等🤤食食下都同朋友講,如果有個白飯就一流
講返個鍋先,湯底好濃味白金豚肥瘦均勻,食落好嫩滑好少食到咁好味既豚肉😭侍應話牛腸同豬腸要後期食,因為耐啲會入味啲聽話既乖寶寶就有好東西食真係好入味好好味啲蔬菜吸左啲湯都好好食依個鍋份量好多,多啲人一齊share既話就可以試到多啲嘢
銅鑼灣串燒店嚟講,價錢正常,唔算特別貴環境令人坐得好舒服咬住串燒,飲下嘢,同朋友吹下水,咁就一晚最後,不得不提多次,侍應既知識同服務都好值得一讚