2018-08-18
一直都好想親臨呢間貴族蛋糕,因為早前同事請我食過呢間既曲奇,一直都念念不忘,所以今日出開花墟,就行埋去附近搵一搵呢間蛋糕店蛋糕門面都不細,左右兩邊都放滿了曲奇跟蛋糕,款式又多,店都不算太細,入了店內都有好多架同櫃放食物,而且乾淨衛生仲放了好多相片,睇黎間店都幾猛料,好多名人幫襯過大量曲奇,有超多口味好吸引,每個兜都有個牌介紹係咩味道仲有朱古力,又係好多款式,下次再買黎試下先鳳梨酥都好正仲有椰撻超多不同的食物一場黎到我買了一磅曲奇,如果買一磅曲奇可以自己選味,或買現成已包裝好,一包包的曲奇雜味都得但如買半磅就只可以選兩隻味了我覺得一磅曲奇都唔會覺得好多,因為太多口味,每款幾塊好正,下次再來我要買多點今次我買了一磅曲奇、一包蛋糕仔同一個芝士蛋糕返到家急急腳打開黎食曲奇款式多,好正由於有好多款式,款款的口味同口感都不一樣的有的會較為鬆化,有的會較為硬身、脆不同款式會帶來不同驚喜我最愛鬆化牛油味重的曲奇曲奇真的好正,很快已被我食曬,下次先再買來返公司比同事食蛋糕仔好鍾意細細粒又方便食既感覺一包蛋糕仔份量都不少,很喜歡細細粒但蛋味十分香濃,而且口感都十分不錯好正,一路睇住電視一路食,岩曬芝士蛋糕
鳳梨酥都好正 仲有椰撻
超多不同的食物 一場黎到我買了一磅曲奇,如果買一磅曲奇可以自己選味,或買現成已包裝好,一包包的曲奇雜味都得
但如買半磅就只可以選兩隻味了
今次我買了一磅曲奇、一包蛋糕仔同一個芝士蛋糕
返到家急急腳打開黎食
曲奇款式多,好正 由於有好多款式,款款的口味同口感都不一樣的
有的會較為鬆化,有的會較為硬身、脆
不同款式會帶來不同驚喜
間餅店款式又多又真材實材