2012-11-21 11 views
食到七八成飽喇 , 正所謂萬事俱備 , 只欠東風 , 仲爭杯飲品 ~我地一直亂咁行 , 行到黎呢度有間叫 Juicy J's o既特式小店 ,門外有兩張木枱 , 店內則好似 bar 枱咁 , 左右各一排高座位 門前o既餐牌上有 smoothies 系到o既介紹 , 標榜 100% 天然 , 幾款鮮果口味 , 都幾吸引 , 於是步入小店 , 見牆身都好似黑板咁餐牌就全部畫左上去 , 睇下睇下 ... 明明只係想飲野 , 變左食成個餐 @@"套餐是指任何一款熱狗 , 加 $ 15 可配一款小食及汔水一杯 , 全因熱狗們o既口味夠特別 , 好日式 , 店員又用心推介 , 又忍唔住再食1. 微辣味噌熱狗~ 比我想像中大件 , 熱狗腸選了蜜糖味 , 腸衣薄脆 , 熱狗腸充滿肉汁 , 熱烘烘的 , 味道略為普通 , 找不著蜜糖味 , 面包同樣剛烘起 , 暖暖的表面有 d 白色粉末 , 感覺好似食緊英式鬆餅 , 外脆內軟 , 相當不錯味噌醬汁配上紫菜 , 用黎做熱狗醬真係好新鮮 , 亦估唔到可以咁配搭味噌醬好濃稠 , 味道有點酸 , 帶輕微辛口 , 同平時飲面豉湯o個種味唔同反而有 d 似中式

1. 微辣味噌熱狗
反而有 d 似中式o既磨豉醬o個種香 , 加上紫菜一起食 , 果然美味 =)

2. 一口脆蘋果
~ 從賣相睇 , 仲以為係一片片蘋果咁拎去炸 , 咬開先發現內有乾坤
原來蘋果係切小方丁 , 再加炸粉掐成一片片 , 灑上肉桂味糖霜 ,
清香撲鼻 , 外層香脆 , 中間軟腍得黎帶爽口蘋果粒 , 酸甜好味
肉桂糖份量適合 , 不會過甜 , 如店員所講 , 好似食緊一口蘋果批

3. Pina colada smoothies
~ 套餐本身包一杯汔水 , 但我地走埋黎就係因為對 smoothies 感興趣
於是加錢選配特飲 ... 其實都唔係加錢 , 係另外買一杯 Smoothies 但平 $ 3
以往飲過o既 smoothies , 都比較似奶昔多過滑冰 , 而且大都偏重奶味
而呢杯就剛好相反 , 口感係似沙冰但較沙冰綿滑 , 乳酸味及菓味居多
菠蘿o既清甜 , 混上輕微椰香 , 本來就係美味o既搭檔 , 再配上乳酸 ,
係我飲過最清新且不甜膩o既 smoothies , 下次要再試其他口味 !!

## 相信如果呢個熱狗餐係我地行程o既第一站 , 我更加好食 ,
但能夠o係我地只餘 1/4 胃納o既情況下都給予好評 , 可證殊不簡單

2012-11-18
$40 (Lunch)