2020-02-12
行上山頂前醫醫肚 黎到半山電梯旁既coffee shop 望住半山電梯 飲杯咖啡食個brunch 扮半日Aussie自從上次去完澳洲 已經深深愛上sourdough 所以今次黎只有一個目的Everything Eggs Benny $138賣相好吸引 🥑朵牛油果花花好靚 🍳一切開隻水波蛋 蛋汁好似噴泉咁流岀黎 蛋略微太生 冇咩蛋味 🧂面頭既荷蘭醬好淡 🥓好彩底下既意大利風乾火腿帶鹹香 有返啲調味 🥖sourdough幾脆 但係略微唔夠香 冇咩酸種既感覺Smoked Salmon with Cream Cheese $110🐠煙三文魚質素唔錯 但係每塊sourdough上面得一塊 好似有啲少 🧂煙三文魚配上cream cheese 基本上冇得輸 🥖值得一讚既係 就算影相影耐左 sourdough依然脆身 個人認為呢個價錢 份量細左啲Rose Affogato $68玫瑰花形狀gelato打卡一流 gelato口味可以自由選擇 我揀左開心果味 味道天然 唔會太甜 入口冷熱交融 甜苦交集Matcha Latte $45抹茶味有別於一般 帶草青味 好奇怪Rose Latte $
Everything Eggs Benny $138
Rose Affogato $68
Matcha Latte $45
抹茶味有別於一般 帶草青味 好奇怪
Rose Latte $50 拉花幾靚 入口順滑 淡淡花香 甜度唔會太高 略嫌味道唔夠濃