2021-10-31
話說天氣轉涼想打邊爐,一搵openrice碌下排名前幾間就求其揀左呢間食首先要揀咩湯底先,我地嗌左胡椒鮮雞煲味道正常,可能當時太餓,我覺得胡椒湯飲落去幾暖胃,朋友就話有D似屋企味道,總體都ok不過火鍋料出曬事😥我地叫左雪花肥牛、炸魷魚鬚、生蠔、白膳片、萵筍、烏冬、手打鮮蝦丸如果比次機會重新黎過,我地只會叫鮮蝦丸😭雪花肥牛食落似超市牛厚身版,冇咩牛味,味如嚼蠟,一碟有10零塊,平時係肉肉愛好者嘅我地食極都食唔完...炸魷魚鬚賣相佳,有期待感,入口似白烚完之後裹一層炸粉去炸,骨肉分離,魷魚冇味生蠔🦪呢個唔好提了,難食,新鮮程度同蠔豉有得揮😃白膳片火鍋店少見,一於試下,正常啦,不過不失。手打鮮蝦丸🦐呢個真係好食,彈牙又有鮮味,推介我安慰朋友話咁烏冬同窩筍都ok㗎😭佢話呢兩樣都好難伏喎最尾二人埋單550$,同放題價差不多,食物質素值唔值就自己諗啦,畢竟個人口味都係主觀感受,戴返頭盔先。ps.staff 態度係好好嘅,不停問洗唔洗加湯,又好留意你動向。一位真實食客上
首先要揀咩湯底先,我地嗌左胡椒鮮雞煲
不過火鍋料出曬事😥
如果比次機會重新黎過,我地只會叫鮮蝦丸😭
雪花肥牛
炸魷魚鬚
生蠔🦪
呢個唔好提了,難食,新鮮程度同蠔豉有得揮😃
白膳片
火鍋店少見,一於試下,正常啦,不過不失。
手打鮮蝦丸🦐
呢個真係好食,彈牙又有鮮味,推介
我安慰朋友話咁烏冬同窩筍都ok㗎😭佢話呢兩樣都好難伏喎
一位真實食客上