2016-12-05 582 views
屯門區無咩好食,有次飯聚朋友建議去食。好食! 結果琴日放假,男友話想飲下茶,經過門囗見有Tea Set,當然再去啦!上次晚餐點咗份二人餐,豆腐、紫菜、薰蹄、豬腸、湯麵、黃花魚,糖水,額外order 兩份豬手。好飽,不過無影相。琴日再encore! 下午茶有48-68揀,我地點咗兩份48,每人揀兩個前菜,一份迷你主菜(粉麵飯)。額外order 豬手同黃花魚。紫菜好開胃,酸酸味味! (今次先發現原來有蝦米仔)糯米丸,原來係雷沙湯丸。豆腐,三件,好食。薰蹄好似jelly肉絲麵,肉絲洋蔥炒得好香。男友嗌菜飯,佢話好食。不過略嫌唔夠熱豬手,我特登同男友再三強調,入面唔係肥膏,係骨膠原,唔好lur 走佢。haha膠質豐富到好似蟹膏一樣,黏住個囗,正!黃花魚,上次朋友話一人一客,必試。今次嗌一客兩份食,都已經好夠。可能掛住食其他野,條魚無上次咁滑。上次姐姐準備打洋收台,佢問我地仲需唔需要aun 辣椒醬,我地完全無為意,結果阿姐強力介紹底下,今次再食就必點! 阿姐話用嚟撈麵,但我就點黃花魚,正! 好似食緊泰色甜酸魚咁! 上次5xx,今次下午茶266。

紫菜好開胃,酸酸味味! (今次先發現原來有蝦米仔)
糯米丸,原來係雷沙湯丸。
豆腐,三件,好食。
薰蹄好似jelly
肉絲麵,肉絲洋蔥炒得好香。
男友嗌菜飯,佢話好食。不過略嫌唔夠熱
膠質豐富到好似蟹膏一樣,黏住個囗,正!

上次5xx,今次下午茶266。
  • 豬手
  • 蝦苗拌頭水紫菜