2021-12-27
本身book咗8點鐘食飯,見早咗到就睇吓可唔可以早啲入座,點知職員都係叫我哋準時先可以安排入座,咁早到未有位坐呢樣我地都可以理解。但我地行到夠鐘落返去間舖頭都要等成廿分鐘先有位,仲要唔問都唔安排。好啦,之後打開menu睇,發現原來同幾年前嘅完全唔同晒,掀咗幾次都完全揀唔到食咩。最無言係佢個餐牌有分普通價同埋會員價,但佢個會員價係完全唔make sense,一碟普通嘅意大利粉都要成四百幾五百幾蚊,而佢個會員價個價錢就比較合理,不過就要人哋加成$1500做佢哋會員先有得享用個會員價⋯實在揀唔到叫咩嘢食,所以最後叫咗個雞扒松露意大利飯,心諗應該冇死啦,然後份野嚟到真係呆左,個賣相同張相完全唔同,最離譜係我阿媽叫咗西蘭花雞肉長通粉,但賣相勁似茶餐廳碟頭飯咁⋯話晒都係西餐廳點解會咁⋯好講返嗰雞扒松露意大利飯,個份量雖然係好大,有兩份大塊雞扒,但個飯得一執仔,仲要係嗰飯同雞都超級超級鹹,嗰雞仲要完全冇肉味,識落個口感似食緊雞肉腸咁,食落係好爽口,唔似係肉嗰種質感,懷疑唔知係咪用合成肉整出嚟,然後我問屋企人佢哋叫嗰啲嘢食味道如何,佢哋都話好難食好鹹!因為實在太難食,我哋連影相嘅心情都冇。淨係影咗小童
因為實在太難食,我哋連影相嘅心情都冇。淨係影咗小童嘅漢堡餐,呢個餐都要成$100。但真心,以個包嚟講,M記都靚仔過佢⋯完全唔知佢值嘅價錢喺邊😵
最後埋單,職員係咁說服我哋用$1500買會員,話可以平一半。你係好食就話啫,但問題係你間店啲嘢真係好難食,要人點樣去買?
然後佢自己間店係有個普通會員可以免費申請,咁就可以全單八折,但同職員講嘅時候,佢竟然唔知道,仲話冇呢樣嘢,係咁叫我哋用$1500買就有折扣優惠。最後比返間店個app佢睇,佢先死死氣俾返個八折我哋⋯
冇諗過冇去幾年,Ruby Tuesday 嘅質素下降咗咁多,好掛住以前佢嗰個沙律吧,嗰陣真係好好食,而家冇沙律吧我都可以理解,但其他嘢食應該要加錢合理同埋好食先係!而呢餐應該係我食過2021年最難食嘅西餐,仲要每份嘢食都要二三百蚊,真係超級無敵失望啊🤯🥺