2021-03-06
今次食了平時很少出街食的中餐。餐廳環境不錯。坐得鬆動。叫了四味菜。炸鮮奶蝦仁。蝦仁爽口略嫌無味。炸鮮奶唔會太甜有奶味外脆唔油內軟奶滑不錯。份量不多。柚子鷄。西檸雞啲friend。無西檸鷄的酸味。這個有淡淡柚子甜味。清甜清甜不油膩。又不會甜到漏。有啲脆脆松子定果仁。口感豐富。有炸米通鴨鴨泡飯。湯頭濃郁味道不錯。有鴨絲鴨皮。啲泡飯浸咗一輪都唔淋。加埋啲脆脆。又係多一層口感囉。鴨店緊係要整返隻片皮鴨啦。賣相就一流喇。不過略嫌肥膩囉。食咗兩三舊都滯滯哋。好油。味道可以嘅。皮都薄微脆。有個細心位就係包鴨嗰啲粉皮每塊都隔咗張紙又有爐慶住。唔會一拎兩三塊皮痴住晒。叫多個甜品完滿啲。咖啡糕柚子糕。咖啡完全無甜味。有淡淡咖啡味。唔會淋淋爛爛咁。鐘意食甜品又嫌甜嘅朋友啱晒。柚子就柚子清甜清甜咁囉又係。明㗎啦。總結味道可以樣都不錯但埋單嚇咗跳。每人三舊幾水。這地段嘅餐廳差唔多啦。但節儉嘅Mingorr覺得唔太值。最多比個ok依間餐廳。完