2024-08-28
難得出左旺角返工,放食lunch同同事周圍行下,搵餐廳食野醫肚,經過兩三間餐廳,就見到一間越南餐廳,我地兩個一致決定行入去呢間San越南餐廳!一入去,就見牆上掛了幾幅畫作,植物襯托及有以木制品為座枱環境令人覺得好舒服,坐低後,商討一輪就點左:🥢SEN招牌牛排骨三色河粉一碗入面有牛排骨、手切生牛肉、牛丸,材料十分豐富👍食之前一定要飲啖湯先,湯底牛肉味濃而不膩,牛排骨肉質鬆軟,牛丸爽口彈牙,生牛肉十分新鮮,真係食到停唔到口😆🥢越色燒豬頸肉飯蔥油及秘制醬料配上燒豬頸肉可以中和肉的油膩感肉質,三者搭配一齊,再加一啖白飯,唔駛講我朋友將成碟飯食清光☺️🥢越式酸辣鳳爪酸辣鳳爪雖是午餐跟餐小食,但份量十足,我同朋友一齊分左黎食,兩人評價都係酸酸辣辣,兩者之間味道十分平衡,鳳爪爽脆十分有效口,係我地角度是很好的開胃小食🥰如果大家想去食越南菜,不坊可試下呢間越南餐廳❤️
🥢SEN招牌牛排骨三色河粉
🥢越色燒豬頸肉飯
🥢越式酸辣鳳爪
如果大家想去食越南菜,不坊可試下呢間越南餐廳❤️