天氣越來越熱,放工唔知食咩好,專門openrice下點知比我搵到呢間新開業既雞翼專門店,雖然舖仔細細,無堂食位,全部都要外賣,或者放喺出面“粉紅色樓梯”上面食,但本身雞翼味道同質素已經戰勝所有所謂“唔方便”既條件喇!沿著黃埔站出google map路線行5分鐘以內,就喺轉角位見到呢間少女味爆棚既“雞翼山”喇!好多人排隊啊!款款都想食,但兩個人實在食唔到咁多,於是聽店員哥哥推薦,食左以下四款雞翼:文青風玫瑰雞翼,淡淡的玫瑰sauce唔知點解覺得好浪漫添啊哈哈(sorry諗多左)。仲有咸檸七雞翼(左下,真係有舊咸檸檬喺隔離)、熱情果寶寶雞翼(右上,有新鮮熱情果籽好厲害!),同埋檸香山葵蟹籽雞翼(左上,小小honey mustard既感覺)。原本朋友問我:「女仔食咁多雞翼咁多激素,會唔會唔係幾好?」,但後來發現佢地全部用無激素雞翼做,就超級放心了哈哈。仲配有手套,等大家盡情食雞翼,都幾貼心架!真係唔使儀態!仲有仲有,咁熱就決定整杯透心涼野飲,我一杯青瓜特飲,朋友一杯Skyblue特飲,喂喂喂,唔係講笑,真心好fresh,唔會好甜,another thumbs up!!!

文青風玫瑰雞翼

2018-05-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner