2022-09-08
💛 #觀塘 #GiveMe5今日約咗個好耐冇見嘅朋友食飯, 當然要食餐好😛! 我哋揀咗呢間位於鴻圖道, 近海邊嘅餐廳「Give Me 5」, 呢度係食西餐半自助餐嘅☺️ 除咗主菜同飲品之外, 仲有多款沙律、甜品、熟食等等可以選擇, CP值超高😋🐷 德國鹹豬手配酸椰菜 ($128)估唔到個鹹豬手會咁大隻😱 好抵食! 豬手個皮好脆! 豬肉有部分位置有滿滿膠原, 肉質都夠嫩夠粉緻! 鹹度適中, 唔會太重口, 沾唔沾醬都咁好味😋🍕 明太子蟹肉此薩($128)Pizza係原個好大個! 仲係薄脆餅底, 超級抵食!! 明太子千島醬好夾好香口, 大推薦!!🥰🥗 自助吧 (included in the above price)自助吧分咗幾個區域, 包括有新鮮嘅沙律, 有幾種唔同嘅沙律菜、壽司同冷盤小菜、幾款toppings同醬料; 餐湯同餐包; 熟食區有燒買、粉菓、炸春卷、螺等等, 熱辣辣質素唔錯咖; 仲有甜品區, 有多款切餅、yogurty、布甸、豆腐花、雪糕, 應有盡有! 淨係食自助餐都好滿足🥳
🐷 德國鹹豬手配酸椰菜 ($128)
🍕 明太子蟹肉此薩($128)