3 day(s) ago 102 views
今日去朋友屋企吹水,帶左我落樓下食依間蘇山雞飯,排左大約半粒鐘終於入到去,星馬菜式好多選擇🤪我地揀左幾款有代表性菜式,每款都好好味,而且價錢都好合適相對抵食,值得排隊!🥹✨獅城芽菜走地雞飯雞飯米粒香軟帶有淡淡雞油味,配上爽口嘅芽菜,同埋滑嫩嘅走地雞肉🤩無骨之餘仲有果凍透明狀嘅膠原蛋白,最後仲有一碗雞雜冬瓜湯,幾鮮而且暖胃,依幾款加埋一齊係好夾嘅組合😎✨叉燒香辣蝦麵湯底香濃唔算好辣,叉燒肥瘦勻稱,甜甜地幾開胃😋 蝦有兩隻都彈牙,豆卜吸晒湯汁,蛋熟度啱啱好,麵條幾有嚼勁亦唔會太硬身😁✨鮮油咖央多士咖央醬香甜順滑,配上厚厚嘅鮮牛油,輕輕溶化喺脆脆嘅多士上面🥹份量好多完全無慳皮,超級邪惡🤣兩者完美配合,兩個人share食會唔夠喉哈哈,仲要好抵食跟餐只係加15蚊❗️❗️✨參巴辣蝦醬通菜通菜清脆爽口,配上香辣嘅參巴蝦醬,味道鹹香又帶少少辣勁,份量夠哂兩個人食有餘,超級惹味🤤✨恐龍美綠恐龍美綠香甜冰涼,美綠嘅甜味加埋大量嘅美祿粉,口感豐富☺️濃郁嘅巧克力味道配合冰凍嘅口感,係夏天一大享受,好解渴🤭

✨獅城芽菜走地雞飯

✨叉燒香辣蝦麵