3月仲係有寒意,又咁岩同媽咪去開旺角,緊係要黎食個火鍋放題,再感受一下暖意啦,因為我同媽咪都係好鍾意打邊爐,閒時放假既時候都會自己買材料係屋企打,今次唔想媽咪咁辛苦去買材料,所以就由朋友介紹去左於旺角彌敦道628號瓊華中心12樓全層既八幡屋涮涮鍋食Shabu Shabu啦,我早一日就BOOK定位,所以去到唔洗等!到左門口啦,一出電梯就見到,已經準備好個胃食野啦!有4種不同牛肉類別供選擇,仲有8款湯底選擇,我地選擇左特選美國牛肉$208,90分鐘任飲任食,係時候開始食野啦!好多火鍋配料選擇,我最愛既雜丸丫菜都洗得好乾淨好新鮮,我媽媽鍾意食,夾番多D先!仲有麵/烏冬供應,真係好多野食丫,開始有選擇困難症!飲品都咁多選擇,仲有啤酒,真係好岩一大班朋友黎食黎飲!我地選擇左一人一鍋,佢有得一個大鍋架都,我選左咖哩味湯底,媽咪就係蕃茄湯底,我兩個都有試,湯底味道都好濃郁,好味!先黎特選美國牛肉,牛肉D色同條紋都好靚,又唔會太肥,食落口感仲好爽口,好味丫!美國豚肩肉,唔好切得太薄又唔會太厚,食落都好爽口,又唔肥!因為媽媽好鍾意食海鮮,所以我地都加左$50蚊Upgrade menu,我覺得都算抵食!生
到左門口啦,一出電梯就見到,已經準備好個胃食野啦!
雜丸
好多火鍋配料選擇,我最愛既雜丸丫
菜都洗得好乾淨好新鮮,我媽媽鍾意食,夾番多D先!
仲有麵/烏冬供應,真係好多野食丫,開始有選擇困難症!
飲品
飲品都咁多選擇,仲有啤酒,真係好岩一大班朋友黎食黎飲!
特選美國牛肉
美國豚肩肉,唔好切得太薄又唔會太厚,食落都好爽口,又唔肥!
生蠔/甜蝦/帶子都好新鮮,生蠔仲好肥美,甜蝦勁大隻!推介
串燒
串燒就可以自己係出面拎,不斷都會有新既串燒放出黎比客人夾!係時候要留番食我最愛既甜品啦,做到好似一口甜品咁,幾好,咩都可以試下!間餐廳好大,可以容納到好多人,而家店鋪環境夠乾淨,光線亦好充足!
Other Info. : 食物都不斷refill,服務好,食物質素好,環境舒服
2016-03-17
Celebration