2024-11-14
我去左兩次,第一次做開野經過駱駝柒大廈,諗住去碰運氣。去到先發現椰汁糕一定要訂。好彩買到件裝班蘭蛋糕。之後,拎左卡片, WhatsApp 訂了椰汁糕和爆谷。預計會再去官塘開會,開完會就行過去。由apm 經鱷魚恤中心落開源道直行,大概 5~6分鐘。去到3期有兩部𨋢,兩次去到都係有好多人排部低層𨋢,好彩第一次時管理員叫我行入裡面搭高啲層數果部,無人排,但要等。班蘭椰汁千層糕 (5件裝)($55)個包裝好靚,裡面每件再有膠紙包住,好方便直接用手食 。一打開個盒已經聞到椰汁味。個 texture 真係好柔軟。好重椰汁味,但唔係太甜。食落似綠茶味,有一種回甘。班蘭蛋糕單件裝 ($32)texture 好軟熟,有班蘭味,唔甜。咖啡焦糖爆谷(罐裝)($89)正常發揮的 comfort food。我覺得椰汁糕必試,睇番佢社交平台 ,因為係人手工整,放耐左就唔好食,所以一定要訂。記得先 WhatsApp 店主預訂。
班蘭椰汁千層糕 (5件裝)($55)
班蘭蛋糕單件裝 ($32)
texture 好軟熟,有班蘭味,唔甜。
咖啡焦糖爆谷(罐裝)($89)
正常發揮的 comfort food。