2022-06-06 137 views
今日忽然比朋友拉去食火鍋,佢話呢間極推介,咁就同佢去。下午去諗住食多啲。 其實我都鍾意晏晝去食,真係會食多啲同冇咁迫人。 去到剛過午飯時間,坐得幾舒服。 行入去已見到成行都係自助丸同菜。 好多款式,都好夠凍 唔怕咁易變壞。而且啲菜睇落好新鮮,竟然仲有冰菜,真係好少見火鍋店會有。坐底先簡鍋底,我地叫左藥膳醉雞鍋。黎到真係好香藥材同酒味。 我地飲左湯先,又幾夠味,唔會太咸太苦,而且雞都好嫩滑。然後當然係瘋狂點牛。 我地叫左"團",有比較多既肉簡。 因為佢真係好新鮮,我地都叫左2,3round。 當然,係要係食得晒既大前提下叫。 佢既海鮮我地食左蠔同蝦,蝦好彈牙,蠔好香。 而牛肉最正梗係澳洲A5和牛,而豬我比較鍾意豬面頰。 朋友果然冇介紹錯,呢間真係值得試,亦可 再食既店。 今日真係好豐富。
今日忽然比朋友拉去食火鍋,佢話呢間極推介,咁就同佢去。
然後當然係瘋狂點牛。
2022-06-06
Type of Meal