2018-04-11 1091 views
今日食晏去咗依間餐廳食野, 坐低之後其實都有留意到有個男侍應(應該係店長或者經理, 因為見佢落order俾其他人)對其他客d態度好差: 有客食完一齊行去收銀埋單, 佢就話d客一個去埋單就夠, 做乜要一齊去埋阻住佢; 有客行入嚟搵位, 佢就叫喝人地要出返去等, 但明明外面無人排隊又冇職員招呼...D野食嚟到個時, 我有個朋友唔小心打瀉咗杯野飲整濕咗張櫈, 有個女侍應好好人咁幫我地即刻抹枱, 跟住個疑似店長即刻行埋嚟俾說話我地成枱人聽, 話咩搞d咁嘅野俾佢做呀, 今晚唔駛做生意呀, 又特登襯上野食個時大大聲同其他伙記講話等我地走咗之後要封咗張枱之類, 但我最不滿嘅係個店長一擰住背就爆粗問候我地娘親。講真, 係食肆有客打瀉野真係十常八九, 對客爆粗鬧d客係唔係過份咗? 就算d野食幾好味都好, 態度都好緊要, 我唔期望店員有五星級嘅服務態度, 但對人嘅基本尊重係要有衰d講句, 澳牛d態度都無你咁差

衰d講句, 澳牛d態度都無你咁差
2018-04-11