2025-01-11 468 views
而家天氣凍冰冰,食返個韓式燉雞暖下身就啱晒啦🐔燉雞有得揀辣湯同唔辣,我就梗係試咗個辣㗎啦!叫咗細份嘅炖雞湯,都有一隻雞嘅份量,入面仲已經包含咗年糕,薯仔,大蔥同埋海量嘅蒜蓉🧄可以把少量蒜蓉加入醬油作調味料,再試一啖湯,然後後先再開始進食。由於湯底加入了大量蒜蓉,飲起嚟非常入味,忍唔住一啖又一啖咁樣飲🤤 首先建議先吃年糕因為比較容易黐底,年糕好軟熟,之後先再食薯仔同雞,啲雞越煮越入味,肉質夠嫩滑🐔食到最尾,用湯汁煮成嘅炒飯,真係非常之入味,炒飯滿滿湯汁嘅精華帶點微辣,推介大家最尾記得加呢個炒飯!另外加咗一個韓式炒粉絲,係我去韓國餐廳經常都鍾意點嘅😆原來而家餐廳仲做緊優惠,食夠$500就會送甜餅,甜餅帶點蜂蜜和蘋果的香甜味,是一個不錯的飯後甜品。▪️辣炖雞湯 닭도리탕 Spicy Chicken Stew $368 (S)▫️年糕,薯仔,大蔥,蒜 ,一隻雞▪️炒飯 $50▪️韓式炒粉絲 $70
另外加咗一個韓式炒粉絲,係我去韓國餐廳經常都鍾意點嘅😆

▫️年糕,薯仔,大蔥,蒜 ,一隻雞
▪️炒飯 $50
▪️韓式炒粉絲 $70