2023-10-30 699 views
#搞串個pantry而家越來越多連鎖 #打邊爐 舖頭,佢哋都係行日式🇯🇵,或者台式🇹🇼嘅風格。不過我哋都冇忘記港式🇭🇰嘅邊爐,今次就嚟到一間位於 #屯門 ,標榜冇味精、家常菜嘅 #火鍋 舖頭啦!我哋係食佢哋嘅雞煲火鍋放題套餐😍,成人每位$168 (不設加一)💰。套餐可以揀 #雞煲 🐔、 #酸菜魚 🐟、或者鴛鴦鍋♨️。另外仲額外送小菜🍳。飲品就包咗罐裝🍻、同埋茶餐廳飲品☕️任飲。椒鹽鮮魷🌟🌟🌟避風塘式🔥嘅炒法同埋調味🧄,真係好惹味、好正🤤!配埋飲品放題嘅啤酒🍺一流。魷魚🦑出面嘅炸粉屬於硬脆,如果薄啲口感會更加好😝。不過入面嘅魷魚大大塊😍,而且嫩。打邊爐🌟🌟🌟🌟🇯🇵日式壽喜燒湯底|好重嘅鰹魚汁味同埋甜味,唔係正宗嘅日式味道,不過呢款港式嘅味道都好啱烚唔同嘅邊爐料,好香。🥘香濃沙嗲湯底|沙嗲味好濃好香,而且花生味都好出,嘢食烚完之後沙嗲湯嘅味道入晒味。🌊紫菜響鈴|浸完湯底之後吸收晒湯汁,加埋紫菜更加有鮮味,本身響鈴有啲油味,不過都俾呢啲香味冚到。🐮肥牛|用咗牛五花嘅部位,好重油香味。而且每份都有好多牛肉,好滿足,大家嗌嘅時候就住食唔食得晒呀。🪼芋絲|烚完之後又彈牙,又入味,吸收晒湯汁嘅濃郁香味。
#搞串個pantry

椒鹽鮮魷🌟🌟🌟

打邊爐🌟🌟🌟🌟
🪼芋絲|烚完之後又彈牙,又入味,吸收晒湯汁嘅濃郁香味。但係本身蒟蒻感覺輕盈,唔會膩。
2023-10-28
Type of Meal