2023-06-30 220 views
之前睇Ig成日睇到青衣有間食泰國菜 抵食又好味 今次咁啱喺嗰頭就去試下✨✨估唔到原來係喺屋邨商場入面 但望落去都幾多人食 菜式裝修都唔錯 都有泰國風情 仲要好多吧檯🙌🏻午市套餐menu都好吸引同埋都唔貴嗌咗最期待嘅軟殼蟹咖喱麵包🦀望落去好大份 點知去到最後我哋都真係食唔晒😂三至四個人食就會啱啱好👍🏻咖喱係偏甜嘅 雖然可能會有少少漏 但真係必嗌 因為不論係配麵包定係飯都好夾!之後有一個蟹肉炒飯同埋椰青蜆湯🥥炒飯好有鑊氣 鹹度到又啱啱好 仲有魚露一齊配椰青蜆湯好清甜 本身諗住主要食蜆 但係其實佢個湯底都好清新!真係會有椰子味!都好解膩㗎泰式酸辣鳳爪 酸得啱啱好 每次食到飽飽地再食一舊鳳爪就可以再嚟過😂馬拉盞炒通菜有蒜蓉同飛天揀 本身諗住馬拉盞好似特色一啲 無諗過咁唔錯!有蝦膏味又唔會太鹹 好推薦!芒果糯米飯🥭糯米好香 不過偏淋 會有椰漿配住食 芒果再配糯米飯一齊食真係好襯 都係好推薦要嗌嚟食!飲品方面叫咗杯椰汁冰同珍多冰🧉🧊兩杯都好好飲!椰汁冰好重椰味 口感有微微厚 唔會太稀都唔會過厚 一開頭就上咗呢杯先 菜都未上齊已經飲晒咁濟了 珍多冰就無咁驚艷 但都好過平時出面泰國餐廳嘅~整體都好推薦

嗌咗最期待嘅軟殼蟹咖喱麵包🦀

之後有一個蟹肉炒飯同埋椰青蜆湯🥥
炒飯好有鑊氣 鹹度到又啱啱好 仲有魚露一齊配

泰式酸辣鳳爪
酸得啱啱好 每次食到飽飽地再食一舊鳳爪就可以再嚟過😂

馬拉盞炒通菜

芒果糯米飯🥭

飲品方面叫咗杯椰汁冰同珍多冰🧉🧊

整體都好推薦大家去試 如果唔係住得遠應該會成日食 感覺食套餐都會好抵食 下次去嗰邊一定會再試!