2018-07-05 622 views
今日唔使返學,喺屋企附近同阿㸘爸嘆返個靚早餐。一入去侍應都幾熱情,主動俾卡位我地,環境唔太光唔太暗,同埋唔係好多人,幾舒服睇一睇原來早餐係要自己✅,仲有留意下紙嘅下方,逢星期一至五都有優惠,早市仲可以免加一,都幾抵依家好難搵到$30早餐架啦,比較期待佢個多士,講到好出色咁,又地中海,都唔知咩意思😂我叫左個5號餐,阿爸叫左個3號餐,兩個餐都有得-$4,野飲要左2杯熱奶茶。首先黎嘅係我叫嘅火腿通粉。通粉比我想像中細碗,不過我食量細,都食唔曬要外賣拎返屋企。火腿量都幾多,有10-15條,通粉唔係好淋,啱啱好,不過個湯就麻麻地原本expect佢係金寶湯,但係聞起黎食起黎都係普普通通既唔知乜湯,下面有一舊舊嘢,懷疑係罐頭湯溝水未攪勻,有點失望,但係整體都幾好,依個價錢好難有咁高期望阿爸叫嘅雞扒餐同火腿通粉一齊上。果件雞扒有點驚喜,估唔到咁大件,保證大件過大x活大家x。食落都幾滑,有少少肥膏喺中間,幾juicy,抵讚腸仔普通,起碼唔係太鹹,又唔係凍嘅,煎蛋一般。最後黎嘅係炒蛋配咩咩地中海多士。好好食件多士食完簡直好似上左天堂咁多士烤得好脆,兩面都查左牛油,雖然本人減肥中(哈哈,女人終身事業😂)但係

5號餐-火腿通粉

3號餐-雞扒腸仔煎蛋配地中海烤三角厚多士

腸仔普通,起碼唔係太鹹,又唔係凍嘅,煎蛋一般。
5號餐-炒蛋配地中海烤三角厚多士

最後黎嘅係炒蛋配咩咩地中海多士。好好食
件多士食完簡直好似上左天堂咁
多士烤得好脆,兩面都查左牛油,雖然本人減肥中(哈哈,女人終身事業😂)但係外脆內軟,一咬落去勁大聲
唔係太鹹,very good
會為左佢再過黎食。雖然唔知地中海有咩意思,但係真心好推薦多士
炒蛋都幾滑,本身已經落左鹽,唔使额外加,但係又唔會話好過華星冰室,只係唔錯咁喇

奶茶唔記得左影相,但係好滑,又唔係太甜,絕對可以同華星比
後來睇,原來奶茶,炒蛋,多士都係依度出名既,最推薦嘅係多士,其次係奶茶,雞扒都唔錯,會再去食

2018-07-05
$30 (Breakfast)
3號餐-雞扒腸仔煎蛋配地中海烤三角厚多士
5號餐-炒蛋配地中海烤三角厚多士