2021-09-22
通常晚餐如果唔煮飯呢就會落茶餐廳食,最近樓下有開咗新餐廳,今晚一於嚟試吓!呢度間隔唔錯,枱同枱之間好闊落坐得舒服,而且勁多卡位,加上呢度啲小菜晚餐幾抵食,二人餐都係$128左右,仲已經有埋餐湯、餐茶、白飯。夠晒我哋兩個份量啦!今晚我哋叫咗個豉汁蒸倉魚同埋古早慢煮梅菜扣肉煲試下!呢度啲倉魚估唔到勁大條,完全有驚喜!目測足足有斤半,而且食落肉質結實嫩滑,食得岀到係新鮮魚唔係死魚,廣州街市買一條咁上下size都起碼$60啦,所以我覺得勁抵食喎!而且加咗豉汁夠入味,最難得係無魚鱗👍所以我哋食得好滋味!淨係為咗條魚都絕對會返轉頭encore!梅菜扣肉都唔錯,扣肉本身夠肥美,瘦肉部份亦都唔會柴皮,口感軟綿綿!梅菜唔會死咸,底部仲有啲時蔬,正好中和一下肥膩感!