2023-05-21 120 views
同朋友慶祝生日,佢想食泰菜,喺佢屋企附近search吓,就發現呢間比較新開嘅泰國菜。搭68E馬田壆落車,行兩步轉左就到,比想像中方便。黎到見到間餐廳真係好大,戶外仲有個好大既area, 真係好似去咗泰國一樣。去到入面都覺得好大,裝修好泰式、好靚、好舒服!服務員都好熱情,招呼左我哋去好闊落嘅卡位。打開餐牌,真係有啲眼花撩亂,菜式真係好多,但係我哋得兩個人,就主觀揀啲平時鍾意食嘅嘢。泰式生蝦🌶️🌶️嚟到仲凍到出緊煙,生蝦新鮮又彈牙👍🏻👍🏻配生蒜點埋醬汁,簡直Perfect呀生菜包🌶️🌶️好大碟好吸引,叫咗小辣,肉碎份量大,香辣惹味,同生菜清爽口感配搭後好好食泰式辣椒膏炒青口🌶️賣相吸引,青口夠新鮮、又大隻、冇沙,都有八隻左右,配菜仲有不少嘅芫荽🌿同洋蔥泰式濕炒河(豬)河粉係炒得好味嘅,略嫌個汁覺得有啲偏甜泰式香菜肉碎炒飯呢個真係冇得彈👍🏻香料好香,加埋好多豆角切粒,配埋個飯好出色👍🏻回味無窮椰汁沙冰 🍧 青檸七喜清甜、解渴飯後必選餐牌上面仲有好多嘢想食,例如柚子沙律、串燒、咖喱系列… … 已約定友人到我生日再嚟 🥰🥰

泰式生蝦🌶️🌶️

生菜包🌶️🌶️

泰式辣椒膏炒青口🌶️

泰式濕炒河(豬)
河粉係炒得好味嘅,略嫌個汁覺得有啲偏甜

泰式香菜肉碎炒飯

椰汁沙冰 🍧 青檸七喜