2024-02-26 368 views
呢間火鍋店中午嘅麵餐好抵食,$28有半隻龍蝦。想食其他海鮮就要嗌返火鍋。今次叫嘅蝦同水魷都好大份。同埋佢哋湯底真係特別濃郁!✨麵餐自選 $96 (基本$68,半隻龍蝦+$28)送飲品特濃沙嗲湯底🥢烏冬龍蝦半隻(+$28)豬頸肉🥢牛柏葉佢哋嘅沙嗲湯底味道濃郁,味道甜甜哋,有啲似沙茶醬。加$28有半隻波士頓龍蝦。估唔到係新鮮龍蝦,又甜又彈牙。豬頸肉份量好多,同沙嗲醬嘅味道好夾。✨蕃茄粟米濃湯底 $88湯底比想像中稠身,蕃茄同茄蓉多到食極都食唔晒。味道濃郁再好似西式蕃茄湯咁,比起一般火鍋店嘅蕃茄湯開胃惹味。✨超正蟹子墨魚滑 $78有唔少大大粒嘅墨魚肉,感覺上墨魚肉嘅比例好高。味道仲特別甜。✨蝦 $88一份六隻價錢唔貴。蝦肉大隻而且鮮甜彈牙。✨水魷(半份)$38冇諗過半份都有咁多。有口感但係唔索味,配濃味嘅湯底就最夾。✨超正!炸蝦卷 $23又脆又彈牙,有蝦肉甜味。加埋面度有少少椒鹽粉,味道特別香。

✨麵餐自選 $96 (基本$68,半隻龍蝦+$28)送飲品
特濃沙嗲湯底🥢烏冬
龍蝦半隻(+$28)
豬頸肉🥢牛柏葉

✨蕃茄粟米濃湯底 $88

✨超正蟹子墨魚滑 $78

✨蝦 $88
一份六隻價錢唔貴。蝦肉大隻而且鮮甜彈牙。

✨水魷(半份)$38
冇諗過半份都有咁多。有口感但係唔索味,配濃味嘅湯底就最夾。

✨超正!炸蝦卷 $23
又脆又彈牙,有蝦肉甜味。加埋面度有少少椒鹽粉,味道特別香。