2010-03-10 3 views
是日係我個仔仔一歲生日,我地大人想食上海野,咁見佢冇以前咁多人等位,我同我細佬,媽媽,姨媽同細佬女朋友等人去食飯,佢都見到我地有旦糕,但唔出聲....佢除左小籠包好食之外,我地叫左個雲吞雞...嘩...又油又咸,真係咸到我食左小小都唔敢食,炒年糕--一"patpat"...仲有個咩醬茄子..又係咸到咩咁..上海野係咁咸既咩...??!呢度係第一間囉...食完哂野("隔硬"食),就諗住同bb食旦糕..好啦..問佢拎碟..佢拎哂野黎,開埋個cake,有個黑衫既女人先走埋黎話要收旦糕費$100喎....嘩~~樓下兩位食家講得冇錯,態度差兼搶錢..收我一百旦糕費..人地酒店都係收咁既價錢,你地呢間野未去到呢個LEVEL囉..開頭諗住廿蚊都比你架...一百喎,癲架,仲貴過個CAKE,唔該態度好D啦你地..又唔一早講,拎哂野埋黎再拆哂個CAKE盒先話要收錢,好似阻住你收工咁..差差差~~~
2010-03-08
$100 (Dinner)
Celebration
Birthday