2018-04-29 184 views
第三次幫襯食麵了!想喺旺角搵個地方坐得舒服又乾淨又唔貴嘅真係唔容易,食麵係其中一個好地方😍等一次去係為咗食水餃,一入去就見有兩個操純正普通話嘅阿姨坐喺一邊親手包水餃,就已經好期待,結果真係唔錯喎!不過之後兩次黎都係為咗食擔擔麵,我平時食野前係唔會幫食物影相的,但真係覺得要有多啲人知道呢間正野,如果唔係無人幫襯執咗我會喊,所以用盡咗我嘅耐性幫食物影咗啲靚相。呢間舖頭啲擔擔麵真係真心好食,我老公不嬲唔食花生醬但佢剩係鍾意食呢嘅擔擔麵湯底,配料又多選擇,可以揀水餃,或者牛雞豬羊肉都得,最啱鍾意有得揀嘅香港人。一碗麵都係五十幾蚊,配野飲都係加8蚊,又平又好味又坐得舒服,服務員應該都係老闆/自己人所以都好有禮貌好上心,下次一定會再番黎!

水餃擔擔麵
水餃
肥牛擔擔麵
凍檸茶
2018-04-29
$55 (Lunch)
水餃擔擔麵
水餃