2022-11-26
終於出糧而且天氣轉涼仲唔係時候食雞煲打邊爐🍲😋肥仔同朋友就嚟咗依間位於尖沙咀嘅雞煲火鍋放題 人和月雞煲火鍋店食餐好嘅👏我哋揀咗SET C又有澳洲M4和牛又有海鮮,而且係自助Bar可以自由選擇火鍋配料小食同飲品,打邊爐之前仲有一個頭盤👍頭盤當然揀個最特別嘅 酥皮麻辣芝士雞煲啦🧀🥘熱辣辣新鮮焗起,用刀切開酥皮果下香味同蒸氣一齊湧出嚟,即時食欲大增😝酥皮配合芝士同少少麻辣嘅醬汁一齊食真係好惹味,雞煲份量一啲都唔少,雞肉鮮嫩味道豐富,仲食得出香料味🌶️主菜邊爐就揀左 藥膳養生牛奶湯做湯底🌿🐄🥛湯底呈乳白色,味道就偏咸左少少,餐廳會先上一客海鮮盤,有鮑魚、大蝦、青口等等,另外會上一客牛肉大滿貫,種類都唔少架👍食得差唔多,當然要食甜品啦,有雪糕同一啲自家製嘅糖水甜點🍮由其係豆腐雪糕我幾鍾意食
我哋揀咗SET C又有澳洲M4和牛又有海鮮,而且係自助Bar可以自由選擇 火鍋配料小食同飲品,打邊爐之前仲有一個頭盤👍
頭盤當然揀個最特別嘅 酥皮麻辣芝士 雞煲啦🧀🥘熱辣辣新鮮焗起,用刀切開酥皮果下香味同蒸氣一齊湧出嚟,即時食欲大增😝酥皮配合芝士同少少麻辣嘅醬汁一齊食真係好惹味,雞煲份量一啲都唔少,雞肉鮮嫩味道豐富,仲食得出香料味🌶️