記得喺母親節嗰日,我帶咗媽媽去食呢間隱世嘅韓國餐廳~其實之前都有聽過佢大名,不過最近先知佢喺尖沙咀開咗分店,然後個location極度隱世😆 真係要搵咗一陣先搵到,不過無礙🤣因為佢啲野食都好高質好值得食~🍕海鮮煎餅 $148超級超級多料嘅海鮮煎餅🥰 比起傳統海鮮煎餅冇咁多麵粉,而且煎得好香脆~又有爆多魷魚、蔥同韭菜😋又香口又惹味!🍯蜂蜜黃油炸雞 (半份)$130呢個炸雞都係炸得好香脆!雖然只係半份,但係都好多舊,好似有5-6舊!佢個質地係有少少似麥脆雞嘅質地,但完全就唔會有嗰陣萬年油味,而且蜂蜜牛油味好出😍入面雞肉又嫩滑又夠juicy!我打包左少少返屋企食都冇稔到!🔥(中)韓式燒烤套餐 $420係有專人幫手燒嘅燒肉,所以基本上都燒得啱啱好,啲腩肉肥瘦均勻,個面又燒到卜卜脆🥰 然後份量又係超多!兩個人係食唔哂的🙈 然後呢個set仲有一堆配菜同豆腐湯😳豆腐湯超級好飲,唔會太辣又好夠泡菜味((有少少似羅宋湯味🤣~然後入面都好有料!有幾舊煲得好軟稔嘅豬骨肉同埋啲豆麼真係好夠滑~🥘原味韓式炒年糕 $158想講呢個辣炒年糕個汁超級超級好味同惹味!會令人胃口大開😝~不過就真係會越食越辣🫣 超多好入味

🍕海鮮煎餅 $148
海鮮煎餅

🍯蜂蜜黃油炸雞 (半份)$130
蜂蜜黃油炸雞(半份)

🔥(中)韓式燒烤套餐 $420
(中)韓式燒烤套餐

🥘原味韓式炒年糕 $158
原味辣炒年糕

想講呢個辣炒年糕個汁超級超級好味同惹味!會令人胃口大開😝~不過就真係會越食越辣🫣 超多好入味嘅魚糕,年糕,仲有韓國公仔麵😍然後份量又有啲多到食唔哂😆

Overall覺得其實啲野食好高質同埋對得住個價錢😚因為每道菜嘅份量真係爆多!我諗兩個人食嘅話叫兩樣野食已經好夠~我地仲叫多左兩個dish添🙈所以食完真係覺得自己有機會肥左5磅😂
Type of Meal
Dinner
海鮮煎餅
蜂蜜黃油炸雞(半份)
(中)韓式燒烤套餐
原味辣炒年糕