2018-05-23
今日牙仔生日,帶佢同老婆一齊去食好嘢!因為見到有朋友食過介紹話正,所以早就book咗位嚟食!位置位於銅鑼灣世貿中心樓上,老婆一去到就話做咩食咁貴,我話一家人最緊要食好啲!(其實唔係好貴咋,比世貿中心個名欺騙左者)因為亞仔最鍾意食芝士,所以一去到就叫咗一碟一口芝士俾佢食!熱辣辣香脆無比,仲可以拉絲嘅芝士粒!之後到阿媽鍾意食嘅蟹子沙律,唔好以為係青瓜絲啊,其實係日本青蘋果來的,爽又甜!之後就到大家都叫做話話聲嘅-近江和牛雪山,我上個星期訂位就已經要預訂!開心到佢哋兩個,又睇得又食得!當然生牛肉就有我哋兩公婆包辦啦,牛肉脂肪比例均勻,生食更能食出牛味再來一個五品刺身,響螺,帶子三文魚赤貝同埋喜知次!好新鮮份量好夠!之後來了一個的和牛set,可以叫三個人版本,一人一件就唔使爭啦!一上碟又係相機食先,每個部份都寫得清楚員工有介紹,見到都流晒口水!這個牛味特別重,大部份脂肪都唔會太多,食到牛的真正味道食完咁豐富的,食返個雜錦天婦羅埋尾!今餐我哋一家都食得好開心咁滿足,老婆同亞仔超贊從我的 iPhone 傳送
開心到佢哋兩個,又睇得又食得!
食完咁豐富的,食返個雜錦天婦羅埋尾!
今餐我哋一家都食得好開心咁滿足,老婆同亞仔超贊
從我的 iPhone 傳送