2021-09-21 49 views
為慶祝男朋友升咗職,所以特登book咗銅鑼灣呢一間西餐廳食晚飯🥳 餐廳裝修得好靚,窗邊仲有波波燈,好有情調🛋 好彩早一日打咗電話黎book枱,夜晚7點幾已經差唔多full house😨Menu:黎到唔係唔食扒呀嘛😎 所以我地order一個dinner set,再散叫一個意粉~1️⃣ 燒安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉 ($408)Dinner set 包埋soup of the day + dessert, 當晚嘅餐湯係甘筍湯🥕 食得出每一啖都有唔少打到變成蓉嘅甘筍,好甘甜🤤 至於個主菜16oz既肉眼扒我地order 左7成,切嘅時候有少少血水,唯一有點小失望既係個肉質偏「鞋」,需要比較長時間嘅咀嚼🤭 不過我覺得所有人都錯focus,呢個主菜重點係個黑松露薯蓉!即使本身對黑松露唔係有特別好感,但都十級推薦嚟食呢個黑松露薯蓉!個黑松露味唔會太搶,同個薯蓉配合得好好👍🏻而dessert揀左法式牛奶凍配芒果汁,不過不失😌2️⃣ 香草鮮茄紅酒燴牛面肉扁意粉($158)欣賞牛面肉個肉質,個意粉整體味道偏淡,令我好想加啲鹽去調味,假如蕃茄味更濃郁一點就好了🍅
餐廳裝修得好靚,窗邊仲有波波燈,好有情調🛋

Menu:

1️⃣ 燒安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉 ($408)

黑松露薯蓉

而dessert揀左法式牛奶凍配芒果汁,不過不失😌

2️⃣ 香草鮮茄紅酒燴牛面肉扁意粉($158)

2021-09-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner